Vil du også undgå ultraforarbejdet mad?
Nu er der en ekstra god grund til at låne en kogebog på biblioteket
Af Marie Haaning
Har du også fulgt med i mediernes skriverier om ultraforarbejdet mad?
Det har vi også. Derfor har jeg samlet nogle bøger, der kan hjælpe dig med at blive klogere på hvad ultraforarbejdet mad er og hvordan du træffer gode valg for din krop.
Der er bred enighed om, at det som forbruger kan være svært at spotte de ultraforarbejdede fødevarer. Derfor har Anja Olsen og Anne Tjønneland, der begge arbejder i Kræftens bekæmpelses Center for kræftforskning, udarbejdet 3 tommelfingerregler:
- Læs indholdet, og hvis en vare har mere end fem ingredienser, så overvej, om du kan finde et bedre alternativ.
- Hvis en af de tre første ingredienser er sukker, så tænk dig ekstra grundigt om.
- Lad være med at købe noget, som din oldemor ikke ville kunne genkende som mad.
Kilde: Kræftens bekæmpelse
Vil du læse dig dybere ned i stoffet, kan du herunder finde bøger med viden og opskrifter til en sundere livsstil uden ultraforarbejdede fødevarer.